Generelt om turbeskrivelsene


Alle turbeskrivelser er personlige notater fra egne turer, men de kan ikke brukes alene. De må alltid brukes sammen med Kart Fossøy’s kart over Blefjell i målestokk 1:30.000, det siste utgitt i 2012. Du får kjøpt kartet i de fleste utsalg rundt Blefjell og i bokhandelen på Kongsberg. Kartet kan også bestilles direkte fra:

Turbeskrivelsene kommer inn i bloggen på dato, men du kan søke etter flere kriterier:

 1. Klikk på listen over utgangspunkter for turer, og du får kun turene fra valgte utgangspunkt (etikett).
 2. Klikk på den samme listen litt lenger ned; på fjelltopper etc. og du får turene som går i nærheten av denne (etikett). Trykker du på ”Halvdagsturer” får du opp de turene som gir mulighen til det.
 3. Skriv inn et ord (eller fler) i bloggens egen Google søkemotor øverst på siden, og du får opp alle turer som har dette ordet hvor som helst i teksten på turbeskrivelsen.


De fleste av turene er heldagsturer (6-8 timer med pauser), men mange av turene kan kuttes ned til halvdagstur (3-4 timer) og da er dette tatt inn i turbeskrivelsen under overskriften ”Halvdagstur”. Trykker du på ”Halvdagsturer” i listen referert til ovenfor, får du opp alle turene som har dette i seg.Jeg tar intet ansvar for mulige feil i teksten etc., men tar gjerne imot korrigeringer, kommentarer og nye innspill.

5 kommentarer:

 1. Hei!

  Fine og detaljerte beskrivelser over fotturer på det flotte Blefjell!
  Vil bare korrigere at veien som går opp til Butjønn heter Storeblevegen og ikke Nordbleveien.
  Jeg har kjøpt 2012 utgaven av Kart Fossøy’s Blefjell i målestokk 1:30.000. Ble skuffet over dette når det gjelder stedsnavn. Det mangler mange navn som burde vært med i denne målestokken, og man skal være klar over at endel navn er faktisk noe feilplasset!

  Ser frem til flere turbeskrivelser!

  Mvh
  Magne

  SvarSlett
 2. Hei Magne,

  Takk for opplysningen. Jeg har aldri kjørt Storeblevegen helt nedenfra dalen fordi jeg kommer over den lille veien fra Hølsetra (Blåberg-siden). Enig i dine kommentarer til 2012 kartet. Det beste var naturligvis at det fikk med seg Blefjell helt til Sørkje-vannet!

  Mvh
  Bjørn.

  SvarSlett
 3. Hei Magne,

  Takk for opplysningen. Jeg har aldri kjørt Storeblevegen helt nedenfra dalen fordi jeg kommer over den lille veien fra Hølsetra (Blåberg-siden). Enig i dine kommentarer til 2012 kartet. Det beste var naturligvis at det fikk med seg Blefjell helt til Sørkje-vannet!

  Mvh
  Bjørn.

  SvarSlett
 4. Jeg er også skuffet over kartet, men ikke på grunn av stedsnavn. Det er ikke tegnet inn sti til Ormehogg, Blenuten eller Ålinuten, for å nevne noen. Nå vet jeg ikke når de ble merket, men både Ormehogg og Blenuten/Vierlinuten er jo til og med merkede stier.

  For meg har kartet vært totalt bortkastede penger når det gjelder stier, eneste positive for min del er at kjente steder som hvite hesten og Brørsteinan er markert på kartet.

  SvarSlett
 5. Ja, utgiverne av papirkart sliter nok om dagen. Det selge nok ikke mange. Merkingen helt opp til Blenuten er ganske nylig (siste 2-3 år), men papirkart blir nå mer og mer kun for planlegging. Telefonen har tatt over som kartbase ute på tur og GPX-filer sørger for at du finner veien selv i tykkeste tåka. Jeg regner med å ha alle mine turer på denne bloggen i GPX-format i løpet av neste år.

  SvarSlett